Ny app forenkler rapporteringen av fallvilt av hjortevilt

Miljødirektoratet har lansert en ny app som ettersøkspersonell kan bruke for å rapportere fallvilt av hjortevilt til kommunen og Hjorteviltregisteret.

Kommunen skal registrere alle hjortevilt som er påkjørt, eller dør av andre årsaker enn jakt. Tidligere har denne registreringen blitt gjort på fallviltsidene til Hjorteviltregisteret. Nå kan kommunens ettersøkspersonell ta i bruk en ny app, for raskere registrering av opplysningene. Den nye app-en finner du her:

Den er tilgjengelig for Android-telefoner, men blir snart tilgjengelig også for Apple-telefoner.

Det er viktig at kommunen videreformidler informasjon om den nye appen til kommunens ettersøkspersonell. Det sparer begge parter for arbeid.

Dette kan du registrere på fallviltappen

Hvis appen tas i bruk, slipper kommunen å registrere innholdet i skjemaene. Opplysningene fra appen går direkte til fallviltsidene på Hjorteviltregisteret. Den tidligere løsningen med å sende inn feltskjema for fallvilt er fortsatt mulig å bruke, men appen forenkler arbeidet med registreringen – både for ettersøkspersonell og kommunen. Hvis appen tas i bruk, så slipper kommunen å registrere innholdet i skjemaene, fordi opplysningene fra appen går direkte til fallviltsidene på Hjorteviltregisteret.